Nu fumați și dacă fumați, renunțați la el”, a îndemnat Lisak.

Nu fumați și dacă fumați, renunțați la el”, a îndemnat Lisak.

Deoarece frații împărtășesc atât gene, cât și expuneri la mediu, cercetătorii au spus că descoperirile lor pot indica o cauză comună între SM și cancerele de sânge (cancerele hematologice).

Bruce Bebo, vicepreședinte executiv de cercetare pentru Societatea Națională a SM, a spus: "Acesta este un studiu bine realizat care atrage atenția asupra unei potențiale comorbidități a SM, dar riscul general de cancer a fost modest."

Bebo a spus că studiul va spori probabil gradul de conștientizare a oamenilor și, dacă îi face pe oameni mai sârguincioși în ceea ce privește efectuarea de screening-uri pentru cancer și reducerea factorilor de risc, cum ar fi fumatul, atunci ar putea salva câteva vieți.

Dar Bebo a mai subliniat că alte cercetări au avut rezultate mixte, unele studii care au arătat o creștere a riscului de cancer, iar altele care nu. În plus, el a spus că este important de reținut că acestea sunt constatări preliminare prezentate la o întâlnire medicală care nu au fost încă revizuite de colegi.

Dr. Robert Lisak, un neurolog la Detroit Medical Center, a fost de acord că constatările necesită o revizuire suplimentară. El a adăugat că acest studiu arată doar o asociere între cancer și SM. Nu dovedește o relație cauză-efect.

Studiul, condus de cercetătorul Dr. Nina Grytten, de la Spitalul Universitar Haukeland, din Bergen, a inclus date despre aproape 55.000 de persoane din Norvegia, care s-au născut între 1930 și 1979. Aproape 7.000 erau persoane cu SM, iar aproximativ 9.000 erau frați cu persoane cu SM. SM care nu au avut ei înșiși boala. Au fost, de asemenea, aproape 38.000 de persoane care nu erau rude și nu aveau ei înșiși SM.

A continuat

Cercetătorii au spus că riscul crescut de apariție a anumitor tipuri de cancer la persoanele cu SM — cum ar fi cancerele urinare, respiratorii și ale sistemului nervos central — s-ar putea datora fumatului excesiv în acest grup.

Lisak a subliniat că studiul a inclus norvegieni, astfel încât rezultatele ar putea fi diferite la o populație mai diversă, cum ar fi cea din Statele Unite. De asemenea, tratamentele pentru SM au evoluat destul de mult, mai ales de când au fost colectate aceste informații.

"Aceștia sunt pacienți dintr-o epocă foarte diferită în tratamentul SM," el a spus.

Deoarece unele tratamente pentru SM afectează sistemul imunitar — chiar și astăzi — Bebo a spus că un risc crescut de cancer poate fi o posibilitate.

El a adăugat că studiul este un bun memento pentru persoanele cu SM și care nu trebuie să rămâi la curent cu riscurile de cancer pe care le poți controla.

"Un stil de viață sănătos este important pentru SM, cancer, boli de inimă și diabet," spuse Bebo.

Lisak a spus că renunțarea la fumat nu este numai bună pentru a reduce riscul de cancer.

"Acum știm că fumatul este un factor de risc pentru dezvoltarea SM, iar fumătorii au o rată crescută de progresie a SM. Nu fumați și dacă fumați, renunțați la el," a îndemnat Lisak.

Studiul a fost prezentat sâmbătă la Congresul Academiei Europene de Neurologie din Oslo, Norvegia.

Știri WebMD de la HealthDay

Surse

SURSE: Bruce Bebo, Ph.D., vicepreședinte executiv, cercetare, National MS Society; Robert Lisak, MD, profesor, neurologie, Universitatea de Stat Wayne și neurolog specializat în SM și alte afecțiuni neuroimunologice, Centrul Medical Detroit; 29 iunie 2019, prezentare, Congresul Academiei Europene de Neurologie, Oslo, Norvegia Copyright © 2013-2020 HealthDay. Toate drepturile rezervate.

18 ianuarie 2021 — California a întrerupt administrarea a peste 300.000 de doze de vaccin Moderna după ce mai multe persoane au primit tratament medical pentru potențiale reacții alergice severe, potrivit The Associated Press.

Lotul specific al vaccinului Moderna – 41L20A – este investigat de oficiali de stat, Moderna, CDC și FDA.

„Din abundența extremă de precauție și, de asemenea, recunoscând furnizarea extrem de limitată de vaccin, recomandăm furnizorilor să folosească alt inventar de vaccinuri disponibil”, a declarat Erica S. Pan, MD, epidemiolog de stat din California, într-un comunicat.

Pana a spus Pan. Mai puțin de 10 persoane au avut nevoie de asistență medicală într-o perioadă de 24 de ore după ce au primit vaccinul la un loc comunitar, a adăugat ea. Toți par să se confrunte cu o posibilă reacție alergică severă. Statul nu a fost notificat cu privire la alte grupuri sau evenimente individuale legate de lotul de vaccinuri Moderna, a spus ea.

În San Diego, șase lucrători din domeniul sănătății au avut reacții alergice la vaccinuri la centrul de vaccinare Petco Park pe 14 ianuarie, potrivit KTGV-TV. Site-ul a fost închis după rapoarte, dar este acum deschis din nou și utilizează alte loturi de vaccin.

Vaccinurile COVID-19 pot provoca reacții adverse precum febră, frisoane, dureri de cap sau oboseală, care este o reacție normală și un semn că organismul își construiește imunitatea. Reacțiile severe sunt rare, iar anafilaxia apare la aproximativ 1 din 100.000 de persoane.

Oficialii vor oferi o actualizare săptămâna aceasta, pe măsură ce mai multe informații devin disponibile, a spus Pan.

Acest articol a fost actualizat ultima dată pe 5 martie 2021.

13 decembrie 2020 – Două vaccinuri au fost aprobate pentru utilizare în Statele Unite, un al treilea și al patrulea vor fi disponibile în curând. Iată o privire mai atentă asupra lor și a ceea ce ar putea însemna pentru tine.

Dezvoltator de vaccin:

Pfizer

Moderna

AstraZeneca

Johnson & Johnson

Cum functioneaza

ARN mesager

ARN mesager

Virusul răcelii inactivat

Virusul răcelii modificat

Când este aprobat/aprobare așteptată

11 dec

18 dec

Ar putea depune cererea de autorizare de utilizare în caz de urgență la sfârșitul lunii martie.

27 februarie

Ce procent de oameni a protejat împotriva infectării în studiile clinice?

95%

94,1%

70%

66,1% la nivel global; 72% în S.U.A.; 86% eficient împotriva bolilor severe

De câte lovituri ai nevoie?

Două doze, la distanță de 3 săptămâni

Două doze, la 4 săptămâni distanță

Două doze, distanță de o lună

O singură doză

Care sunt efectele secundare?

Oboseală, cefalee, frisoane, dureri musculare, mai ales după a doua doză.

Febră, dureri musculare, dureri de cap de câteva zile. Efectele se agravează după a doua doză.

Dureri la locul injectării, febră, dureri musculare, cefalee.

Dureri la locul injectării, dureri de cap, oboseală, dureri musculare.

Câte doze vor fi disponibile și când?

50 milioane, începând cu 18 dec.; 1,3 miliarde în 2021

20 milioane, începând cu 21 dec.; 80 de milioane pentru SUA în 2021

3 miliarde planificate pentru 2021

100 de milioane de doze până la vară

Cui este recomandat?

Persoane de peste 16 ani

Persoane de peste 18 ani.

Nu este încă disponibil.

Persoane de peste 18 ani.

Dar femeile însărcinate și mamele care alăptează?

Femeile însărcinate sau mamele care alăptează care doresc vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să primească unul, spun experții. Vaccinul nu a fost încă studiat la femeile însărcinate. Citiți ghiduri aici.

Sunt date limitate. Studiile efectuate pe șobolani care au fost imunizați înainte și în timpul sarcinii nu au găsit probleme de siguranță. CDC spune că femeile însărcinate pot alege să primească vaccinul.

Nu este încă disponibil.

Discutați opțiunile dvs. cu furnizorul dvs. de asistență medicală.

Există cineva care nu ar trebui să facă vaccinul?

Persoanele cu antecedente de reacții alergice la ingredientele vaccinului, inclusiv polietilenglicol și oricine cu antecedente de reacții alergice la polisorbat.

Persoanele cu antecedente de reacții alergice la ingredientele vaccinului, inclusiv polietilenglicol și oricine cu antecedente de reacții alergice la polisorbat.

Nu este încă disponibil.

Oricine a avut o reacție alergică severă la un ingredient din vaccin.

Ceva efecte secundare semnificative?

50 de cazuri de anafilaxie la persoanele care au primit vaccinul, majoritatea femei.

Patru cazuri de paralizie a lui Bell, un tip de paralizie facială temporară, raportate la persoanele care au primit vaccinul. Acest lucru nu este mai mult decât ar fi de așteptat la populația generală.

21 de cazuri de anafilaxie la persoanele care au primit vaccinul, toate la femei.

Patru cazuri de paralizie Bell raportate în studiile clinice, inclusiv 3 în grupul cu vaccin și 1 în grupul placebo. Acest lucru nu este mai mult decât ar fi de așteptat la populația generală.

Patru reacții adverse grave totale, inclusiv două cazuri de mielită transversală.

O persoană a mers la spital pentru febră asociată cu vaccinul. Alte patru cazuri grave nu au fost legate de vaccin. Nu au fost raportate cazuri grave de anafilaxie.

Dar persoanele cu funcția imunitară scăzută?

Ok pentru persoanele a căror funcție imunitară este scăzută de HIV sau de medicamentele imunosupresoare dacă nu au alte motive să o evite. Există date limitate de siguranță în acest grup.

Ok pentru persoanele a căror funcție imunitară este scăzută de HIV sau de medicamentele imunosupresoare dacă nu au alte motive să o evite. Există date limitate de siguranță în acest grup.

Nu este încă disponibil.

Nu este încă disponibil.

Dar persoanele cu boli autoimune?

Nu sunt disponibile date privind siguranța sau eficacitatea vaccinurilor cu ARNm la persoanele cu boală autoimună. Persoanele cu afecțiuni autoimune pot primi vaccinuri dacă nu au alte motive pentru a evita vaccinarea.

Nu sunt disponibile date privind siguranța sau eficacitatea vaccinurilor cu ARNm la persoanele cu boală autoimună. Persoanele cu afecțiuni autoimune pot primi vaccinuri dacă nu au alte motive pentru a evita vaccinarea.

Nu este încă disponibil.

Nu este încă disponibil.

Este vaccinul sigur pentru persoanele cu antecedente de sindrom Guillain-Barre (GBS)?

Până în prezent, nu au fost observate cazuri de GBS la persoanele vaccinate împotriva COVID-19. CDC spune că antecedentele de GBS nu reprezintă un motiv pentru a evita vaccinarea.

Până în prezent, nu au fost observate cazuri de GBS la persoanele vaccinate împotriva COVID-19. CDC spune că antecedentele de GBS nu reprezintă un motiv pentru a evita vaccinarea.

Nu este încă disponibil.

Nu este încă disponibil.

WebMD Health News suganorm romania

Surse

STAT: „Datele detaliate despre vaccinul AstraZeneca-Oxford Covid-19 arată că are o eficacitate moderată”.

The New York Times: „Moderna solicită F.D.A. de urgență. Aprobarea vaccinului său împotriva coronavirusului.”

USA Today: „Există efecte secundare la un vaccin COVID-19? Care sunt ingredientele’? Costul? Răspunsuri la întrebările dumneavoastră despre vaccin”, „Moderna devine a doua companie care solicită autorizarea de urgență FDA pentru vaccinul candidat COVID-19”, „Pfizer va solicita aprobarea FDA „în câteva zile” după ce analize ulterioare constată că vaccinul COVID-19 este eficient cu 95%.”

Medscape: „Comisionul CDC recomandă vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru persoanele de 16 ani și peste.”

Medscape: „Experți: femeile însărcinate pot primi vaccinul împotriva COVID”.

Medscape: "Al doilea panel COVID-19 gata de utilizare, spun CDC."

CDC: "Considerații clinice intermediare pentru utilizarea vaccinurilor ARNm COVID-19 autorizate în prezent în Statele Unite ale Americii," "Reacții alergice, inclusiv anafilaxie, după primirea primei doze de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19 – Statele Unite, 14-23 decembrie 2020," "Reacții alergice, inclusiv anafilaxie, după primirea primei doze de vaccin Moderna COVID-19 – Statele Unite, 21 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021," "„Considerații clinice intermediare pentru utilizarea vaccinurilor ARNm COVID-19 autorizate în prezent în Statele Unite.”

New England Journal of Medicine: „Rezultatele intermediare ale unui studiu de fază 1-2a a vaccinului Ad26.COV2.S Covid-19”.

Comunicat de presă, Johnson & Johnson.

CDC: reuniunea Comitetului consultativ privind practicile de imunizare, 27 ianuarie 2021.

Comunicat de presă, National Institutes of Health.

3 februarie 2021 — Pe măsură ce furnizorii de servicii medicale lucrează contra cronometru pentru a administra cât mai multe doze de vaccin COVID-19 cât mai curând posibil, logistica nu este singurul lucru care le stă în cale.

Dezinformarea — care a împiedicat răspunsul națiunii la coronavirus — afectează acum și eforturile de vaccinare.

Aproximativ 1 din 5 americani spun că nu vor lua un vaccin COVID-19, conform Kaiser Family Foundation’s COVID-19 Vaccine Monitor. Chiar și o treime dintre lucrătorii din domeniul sănătății și-au exprimat ezitarea.

Răspândirea dezinformării despre vaccinul COVID-19 creează „o pandemie paralelă cu adevărat puternică cu pandemia reală”, a declarat Imran Ahmed, CEO al Centrului pentru combaterea urii digitale, pentru NPR. Centrul a urmărit legăturile dintre dezinformarea despre vaccin și ezitarea la vaccin în ultimul an.

„Infodemia” este, în esență, „lucrarea concertată pentru a ne submina cu adevărat capacitatea de a limita COVID”, a spus Ahmed.

Pentru a ajuta la combaterea dezinformării despre vaccin și pentru a aborda preocupările persistente pe care oamenii le au, liderii corporativi, nonprofit și media, inclusiv WebMD și Medscape, se alătură unei campanii de serviciu public numită VaxFacts. Condusă de HealthGuard, scopul campaniei este de a oferi fapte și instrumente pentru a ajuta consumatorii să ia decizii informate cu privire la vaccinuri.

Steven Brill, co-CEO al HealthGuard, a declarat că informațiile credibile care provin de la mesageri de încredere sunt esențiale pentru a contracara ezitarea la vaccin.

„În mod tradițional, există mult scepticism cu privire la vaccinuri. Acest lucru a crescut cu adevărat în ultimii ani pe baza campaniilor despre vaccinul împotriva rujeolei… Și acum aveți vaccinul COVID, care, după înțelegerea tuturor, a fost „grabă”, a spus Brill în timpul unui interviu pentru Coronavirus in Context, o serie video găzduită de John Whyte, MD, director medical pentru WebMD.

„Poate fi mai puțină înțelegere a naturii a ceea ce înseamnă cu adevărat grăbirea. Încă a trecut prin studiile clinice prin care trebuie să treacă.”

HealthGuard este o extensie de browser care semnalează farsele de sănătate, oferă evaluări de credibilitate pentru sute de site-uri web și ghidează utilizatorii către surse care oferă informații de încredere. Instrumentul este un nou serviciu de la NewsGuard, pe care jurnaliștii veterani Brill și co-CEO Gordon Crovitz l-au creat în 2018 pentru a combate dezinformarea în știri. HealthGuard, care este gratuit pentru utilizatorii din întreaga lume până în iunie, are ca scop în mod special informarea cititorilor despre miturile legate de sănătate legate de vaccinuri și COVID-19. După aceea, va costa 35 USD pe an.

Centrul de urmărire a coronavirusului HealthGuard a semnalat aproape 400 de site-uri web pentru publicarea de informații greșite despre coronavirus, inclusiv câteva mituri de top despre vaccinurile COVID-19:

Vaccinurile ARNm pot modifica ADN-ul uman. Vaccinurile vor folosi tehnologia de supraveghere cu microcip. Vaccinurile COVID-19 provoacă infertilitate. Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford va transforma oamenii în maimuțe. Vaccinurile COVID-19 conțin țesut fetal uman avortat.

În calitate de parteneri, WebMD și Medscape vor prezenta o acoperire continuă a dezinformării despre vaccinul COVID-19, inclusiv articole și videoclipuri.

Vor fi alte eforturi anul acesta. Google a lansat un fond de 3 milioane de dolari pentru a sprijini organizațiile de verificare a faptelor pentru a contracara dezinformarea vaccinurilor, iar platformele de socializare monitorizează postările care promovează în mod activ dezinformarea în jurul vaccinurilor.

SUA au distribuit aproape 50 de milioane de doze de vaccin, iar statele au administrat peste 32 de milioane dintre acestea, inclusiv 5,9 milioane de doze secunde în vaccinurile cu două injecții, potrivit celei mai recente actualizări ale CDC.

Pentru a ajunge la imunitatea de turmă, aproximativ 75% până la 85% dintre americani vor trebui să primească un vaccin, a declarat Anthony Fauci, MD, director al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, în decembrie.

Scepticismul față de vaccin a crescut în ultimii ani, ceea ce a condus la o scădere a ratelor de vaccinare și la cel mai mare număr anual de cazuri de rujeolă din SUA din ultimii 25 de ani, potrivit Centrului de Cercetare Pew. În 2019, Organizația Mondială a Sănătății a numit ezitarea la vaccin drept una dintre cele 10 amenințări la adresa sănătății globale.

Are you 21 or older? This website requires you to be 21 years of age or older. Please verify your age to view the content, or click "Exit" to leave.